Menu
Fietsen / Overijssel / Salland / Weekendje weg

Weekendje fietsen Overijssel

Weekendje fietsen Overijssel

Wilt u een heerlijk weekendje fietsen in Overijssel? Overijssel is een vijfsterren fietsprovincie, omdat u in deze provincie eindeloos kunt fietsen. U zult zich dus niet vervelen tijdens uw verblijf in Overijssel. De honderden kilometers aan fietspaden brengen u langs bossen en historische steden. Maakt u een fietstocht langs de bekende knooppuntenroutes? Of stippelt u uw eigen route uit. Stap op uw fiets en maak een fietstocht door het Overijsselse landschap! Bekijk ook eens deze fietsarrangementen in Overijssel.

Fietsroutes

U zult zich tijdens het fietsen door de verschillende regio’s van Overijssel niet vervelen. Het Overijsselse landschap is zeer divers. Bent u benieuwd naar deze omgeving? Ontdek de omgeving met één van onderstaande fietsroutes tijdens een weekendje fietsen in Overijssel:

  • Oostermaatroute (26 kilometer): diverse waterlopen lopen door het gebied waar u zult fietsen. Deze waterlopen ontspringen aan de voet van de Sallandse Heuvelrug. Het startpunt van deze fietsroute is het Dorpsplein in Heeten.
  • Drontermeerroute (35 kilometer): u fietst vanaf Kampen door het open landschap naar Elburg. Fiets over de fietspaden van het Reve-Abbertbos. Deze fietspaden fietst u wanneer u aan de overzijde bent van het Drontermeer. Het startpunt van deze fietsroute is de Cellesbroeksweg 1b, 8265 PG in Kampen.
  • Windesheimroute (42 kilometer): geniet tijdens het fietsen over de IJsseldijken van de landschappen. Tijdens deze fietstocht komt u onder meer langs een voormalig kloosterterrein. Echter, u komt ook langs een energiecentrale en oude kerken. Het startpunt van deze fietsroute is de Raalterweg spoorwegovergang, 8131 SJ Wijhe.

Bezoek één van de Nationale Parken tijdens uw weekendje fietsen in Overijssel

Nationaal Park Weerribben-Wieden
Met ruim 10.000 hectare is Nationaal Park Weerribben-Wieden het grootste compacte laagveenmoerasgebied van Noordwest-Europa. Het laagveenmoerasgebied vormt een doolhof van onder andere plassen en moerasbossen. Kijk uw ogen uit tijdens een weekendje fietsen in Overijssel, maar vergeet niet om al het moois van de natuur te ontdekken.

Nationaal Park Sallandse Heuvelrug
Wist u dat u zich in Nationaal Park Sallandse Heuvelrug in één van de grootste compacte droge heidegebieden van Europa bevindt? De hoogteverschillen van de stuwwal zijn uitzonderlijk in Nederland. In het nationale park kunt u in het bos, maar ook op de heide genieten van vergezichten en landschappen. U kunt fietsen door een natuurgebied met bergen. Wacht niet langer en fiets tijdens uw weekendje in Overijssel door het nationale park.

Diversiteit van het Overijsselse landschap

Overijssel is een prachtige provincie om per fiets te ontdekken. Verblijf in een 4-sterren hotel in De Bult bij Giethoorn. Aan de voet van Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug kunt u ook verblijven. Neem uw eigen fiets mee. Echter, u kunt ook een fiets huren bij het hotel. Overijssel kent maar liefst 8 verschillende soorten landschappen. Van moerasgebied tot aan akkers. Welke landschappen gaat u bezoeken tijdens een weekendje fietsen in Overijssel? Bekijk bijvoorbeeld eens deze Top 3 voor het ontdekken van Giethoorn op de fiets.

Ontdek Overijssel tijdens een weekendje fietsen

Met vriendelijke groet,

Anouk Centen
Recreatief.nl